torsdag 25 oktober 2012

Toesdag

Japp torsdag och det händer mycket nu!
I måndags kom ju som sagt Goldini, en 7-årig kille till oss i Pikatorp. Än så länge är det bara Ulrika som ridigt honom, men jag har sagt att jag nog sitter upp på honom första ggn i ridhuset. eftersom jag börjar bli lite gammal....hihi, så e jag nog lite av en fegis.
På eftermiddagen i tisdags så ringer Ullis till jobbet och är jättelsedsen och säger att Primm är dålig. Det är ju vår goa Nord svensk kille som är 23 år. Han bara låg i hagen och ville inte resa på sej. Efter mkt om och men fick vi in honom och han var JÄTTEHALT!!!!!! Usch hatar när djuren inte mår bra.
Jourveterinär kom och kunder inte säga om det var en hovböld eller en hovbensfraktur.......=(! Vad gör man med en 23 åring som väger 800 kg?????? I allafall så fick han gips om ena hoven och måste nu stå inne tills vi vet vad det är. Primm är ingen ensamhäst så han får ha sällskap inne under dagarna. Vi skiftar mellan ChatCha och Teddy. För Teddy så är Primm hans stora kärlek här i livet och tycker det är jättejobbigt. ChatCha lika så, hon står i hörnet vid grinden och varken äter lr ngt. Så man ser verkligen hur det är i djurvärlden. De har sin ledare som de känner sej trygga med, och utan den blir allt lite konstigt.
Men i eftermiddag kommer hovsagaren så vi hoppas på det bästa att det BARA är en hovböld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar