onsdag 7 november 2012

Dressyrlektion

Idag bar det iväg till Väderstad herrgård igen för en dressyrlektion tillsammans med Ullis // Sessan och härliga Chaplin.
När vi kommer fram möts vi till vår fasa av frävmaskinen, stora djupa nygrävda diken med provisoriska skivor över att köra på. Åh herregud!!!! Tajt var det också. Men det gick bra och vi kom dit vi skulle.
Så till själva lektionen....... Började lite lugnt på volt, skritt, trav, flytta för skänkeln, rakställa......!!!!!
Sen kom nästa prövning.......skänkelvikning mot Nina......! Ja nu låter detta kanske inte så svårt, men för en som bara skogsridigt i hela sitt liv samt stått på backen och tittat så kan detta vara nog så komplicerat. Koll på inner//yttertygel, trampa ner i den stigbygeln, den skönkeln dit haha...men vi lyckades till slut. Till saken hör också att Chaplin har gått St Georg i dressyr och kan väldigt mkt, MEN han ger det inte gratis. Så gör inte jag rätt behöver han inte göra det alls som jag försöker be honom om.
Nu till nästa....detta tränar Nina själv när hon rider för instruktör.
Trava // rid lätt //, rid ej igenom hörnet på spåret utan snedda till första bokstaven, här ska vi göraa skänkelvikning på hela långsidan med hästens huvud mot sargen?????????!!!!!!!!! Fatta att detta var heroglyfer för just mej. För Ullis å Sessan gick det kalas...men efter ett tag så trillade även poletten ner hos mej hihi!
Vi ska göra en sista övning för idag...pug....svetten rinner å jag e helt slut.
In på stora mittvolten.....i skritt flytta dem undan för skänkeln och när vi precis går ur övningen fatta galopp. Stöd på yttertygel, led med innertygel.....galoppfattning, släpp efter lite på innertygeln.
Men jäklar, även jag fixade detta.
Roligt hade vi i allafall och jag får lära mej så himla mkt........
Ha en bra dag alla!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar